SEO Copywriting

SEO Copywriting

SEO Copywriting

Het schrijven van teksten noemen we copywriting.  De term SEO staat voor Search Engine Optimization (ook wel Zoekmachine optimalisatie). Bij SEO copywriting worden teksten geschreven om een website beter vindbaar te  maken op relevante zoektermen. Een SEO tekstschrijver schrijft teksten die goed worden gelezen door de zoekmachines, zonder de bezoeker uit het oog te verliezen. Een goede tekst moet de bezoeker immers aansporen om uw product te kopen of contact op te nemen.

SEO copywriting en conversie

Goede SEO copywriting draagt niet alleen bij aan betere vindbaarheid in Google, maar verhoogt ook de verkoopkansen. Goede SEO teksten zetten aan tot het doen van een aankoop of het opnemen van contact. Sales-gerichte teksten maken direct duidelijk wat u te bieden heeft en presenteren uw Unique Selling Points aantrekkelijk. Met professionele SEO copywriting van AFS Marketing, tillen wij uw website/webshop naar een hoger plan. Het aantal bezoekers zal toenemen omdat u beter vindbaar bent. Daarnaast zorgen de juiste teksten ervoor dat de verkoopkansen zullen toenemen.

Lees meer over Conversie optimalisatie

SEO Copywriting, hoe werkt dat?

Voordat wij beginnen met het schrijven van een goede SEO tekst, maken wij een uitgebreide zoekwoordanalyse. Hierdoor weten wij op welke termen het meest wordt gezocht en welke dus relevant zijn voor uw bedrijf. Wanneer u wilt dat uw site goed wordt gevonden op deze relevante zoektermen, is het van belang dat deze op uw website voorkomen. Specifieke relevante zoektermen moeten op aparte pagina’s komen te staan, met speciale SEO teksten. Bij SEO copywriting komt ook technische kennis kijken. Door op een technische manier te schrijven, wordt het effect op uw vindbaarheid in Google steeds groter. Correct gebruik van zowel de titel als de subkopjes is belangrijk voor Google.

De perfecte SEO tekst

Wij streven ernaar om uw bedrijf en aanbod zo duidelijk en aantrekkelijk mogelijk presenteren op uw website of webshop. Om dit zo goed mogelijk te kunnen realiseren, beginnen wij altijd eerst met een goed gesprek met onze SEO copywriter. Zo kunnen wij uw doelstellingen, doelgroep en wensen inventariseren. Dit zullen wij dan vertalen naar een perfecte SEO tekst.

Benieuwd naar wat wij voor u kunnen doen op het gebied van SEO copywriting? Vul dan onderstaand contactformulier in en wij nemen z.s.m. contact op voor het maken van een vrijblijvend gesprek!


    To use CAPTCHA, you need Really Simple CAPTCHA plugin installed.